Friday, March 1, 2013

Virgin Coconut Oil

Morning bloggers! Rise and shine...

Kali ni nk share experience guna/makan VCO Catalyst or Virgin Coconut Oil. Ever heard of it? Ala Google je lah.LOL.Google knows everything kan? anyways, I make it a habit for me to eat it twice a day. Tapi bila baca kat website, boleh sapu, so I pun sapu lah every night and...it was a miracle! lepas 1 malam je sapu oil tu kat muka, parut jerawat yg degil tu mula pudar. (pakai bedak sejuk pun taknak hilang dah).

Boleh nampak lah perubahan pada kulit. memang suka sangat dan kulit pun macam glowing sangat. 1 pil tu cucuk guna jarum, then keluarkan 2,3 titis kat tangan then sapu kat tempat berjerawat je, tapi nak sapu 1 muka pun boleh, 1 biji tu boleh guna untuk sapu 2,3 malam sebab banyak minyak tu dalam 1 pil. I pun makan VCO ni sebab banyak good effects jangka masa panjang dan pendek. Let me share some...




ANTARA KEBAIKAN VCO
· melegakan pernafasan
· melawaskan pembuangan air besar dan kecil
· meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh sel tubuh
· membunuh organisma perosak seperti virus bakteria, kulat dan protozoa (cacing)
· mengurangkan keadaan mudah lapar
· mengurangkan kandungan lemak badan
· melindungi tubuh daripada serangan kanser 
· mengurangkan risiko serangan jantung dan darah tinggi
· mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
· meghasilkan tenaga segera
· melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
· jika disapu, membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi dan penuaan
· mengatasi masalah menopaus
· memperbaiki hubungan suami isteri

Cara makan: 
·          1biji pagi dan 1biji malam
·          atau 2biji pagi sahaja
·          atau 2biji malam sahaja

Ok, since ganbar2 kat blog ni semua gambar dari 2009-2011 je. Elok lah 2013 ni I syok sendiri sikit tayang gambar I in 2013.hehe.



February 2013

January 2013


march 2013

Ok nampak muka macam clean and clear je kan, padahal I'm facing this pore problem. Whitehead adalah masalah terbesar I. Of course la dalam gambar tak nampak sebab WHITEhead kan .hihi.  So, I'm really hoping that VCO can solve this problem for me. Baru makan VCO ni, nak tunggu sebulan and hoping for better results. Inshaallah. That's all. Take care bloggers. ;)




1 comment:

  1. eyyy...budak cute.. rindu kat mung!!.. :)

    nas!!

    ReplyDelete